Hartelijk Welkom in het Ayurvedisch Gezondheidscentrum

S a i r a

Tuinstr 7
1815 TK Alkmaar
Tel.: 072 . 58 95 160

Ayurveda

Ayurveda of de kennis (Ayur) van het leven (Veda), stamt uit de bloeitijd van de vedische cultuur in India. Ayurveda geldt als het oudste en meest omvattende gezondheidssysteem ter wereld. De wortels liggen in de tijdloze kennis van het innerlijk evenwicht als zijnde de basis van duurzame gezondheid, tevredenheid en natuurlijke schoonheid. Ayurveda gaat ervanuit dat ziekte onbalans van lichaam, geest en ziel is en helpt om het natuurlijk evenwicht te hervinden.

Diagnose

De polsdiagnose wordt op de klassieke manier uigevoerd. De pols heeft verschillende lagen op een van de lagen diagnoseren we de "Sharir Prakriti" (fysieke bio-type) van de client. Op een andere laag de "Manas Prakriti" (mentale en emotionele bewustzijnsniveau). Dan diagnoseren wij via de andere lagen de "Sharir evam Manas Vikriti" (disbalans in het fysieke en mentale vlak) alsmede de (dis)harmonie tussen deze twee en de (dis)harmonie tussen de persoon en zijn/haar leef omgeving. Hierna gaan we verder met een vraag- en antwoordsessie waarin we zoveel mogelijk vragen stellen aangaande de lichamelijke acitiviteiten, spijsvertering, werksfeer, persoonlijke interessen, slaap, stoelgang, het urineren, geheugen, tolerantie, aanpassingsvermogen, en omgang met mensen en zaken.

Dieet en levensstijl

Als de diagnose gesteld is adviseren wij een algemeen dieet en levensstijl compleet afgestemd op zijn/haar lichaams- en mentale constitutie om de harmonie tussen lichaam, geest en ziel terug te brengen. Daarnaast adviseren wij een speciaal dieet aangaande "Srotas Dushti" (het ziekteproces van de diverse organische systemen).

Dit eventueel aangevuld met kruiden die te gebruiken zijn als thuisrecepten voor de client om de disbalans of ziekte zoals die in onze diagnose is vastgesteld te verwijderen met een actieve deelname van zichzelf die makkelijk te integreren is in het dagelijkse leven zoals een dagelijkse wandeling, simpele "Yoga-asanas", "Pranayama" (ademhalingstechnieken), Chanten van Mantra's en Ayurvedische Sutras, zelfmassages met Ayurvedische olieen en Marma-stimulatie.

Panchkarma (Detoxificatie programma):

Eventueel adviseren wij als onderdeel van onze behandeling de client om een "Shodhana Chikitsa" (reinigingskuur/detoxificatieprogramma te ondergaan zoals Ayurvedische massage, meditatietechnieken, "Shirodhara-technieken" voor mentale ziekten, "Akshitarpan" voor oogziekten, "Nasya" voor migraine, ontstekingen in de gezichtsholtes, slaapproblemen en allergieen, "Hridayavasti" voor hart en vaatziekten en ter versterking van de hartspier, "Nabhivasti" voor balanceren van de "Chakra en Kundalini', "Kativasti" voor rugpijnenen en hernia, "Januvasti" voor arthrose, reuma en jicht, "Udarvasti" voor cellulitis en obesitas, "Uttarvasti en Yoniprakshalan" voor vruchtbaarheidspoblemen, menopauze en andere vrouwelijke aandoeningen. Tevens geven wij klisma's voor het reinigen van de darmen.

Heeft u interesse of wilt u informatie dan kunt u contact opnemen met ons:

Contact

Ayurvedisch gezondheidscentrum Saira
Tuinstr 7
1815 TK Alkmaar
Tel.: 072 . 58 95 160 / 06 . 230 72 761
E-mail: E-mail